Antoine Sanzay "Les Poyeux" 2017
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Smaakimpressie
Somber granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, aardbeien, gedroogde kruiden, geroosterde rode paprika. In het smaakpalet rijp klein rood zwart fruit, kruiden en in de afdronk nadrukkelijk mineralen, zeer rijpe tannines en frisse zuren.
Vinificatie
Na de handmatige pluk vindt er een selectie plaats van de druiven die vervolgens ontsteelt en licht gekneusd worden. Waarna zonder gebruik van zwavel de most een 30 dagen durende alcoholische gisting ondergaat met wilde (druifeigen) gisten op betonnen cuves. Vervolgens vind de persing van de druivenmost plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten barriques waar de malolactische gisting en rijping plaats vindt. Na een periode van 18 maanden wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.
Culinair Advies
Fazant, parelhoen, konijn, lamsbout uit de oven en gerijpte kazen als oude Remeker, Comté Alpage, l'Etivaz en Beaufort.