Az. Agr. Ada Nada, Barbaresco Valeirano
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Barbaresco Valeirano
De nebbiolo druiven van ca. 40jr oude stokken worden handmatig geoogst in oktober en daarna gevinifieerd in stalen tanks. Na de fermentatie wordt de wijn overgeheveld in de botti om daar vervolgens 18-20 maanden te kunnen rijpen met aansluitend nog 6-8 maanden op fles. De wijn heeft een florale neus en een elegante stijl gevolgd door een lange afdronk. De druif en het kalkrijke terroir krijgen de ruimte doordat de wijn niet gemaskeerd wordt door overdreven houtgebruik of andere vormen van onnodige inmenging door de wijnmaker.
De barbaresco kenmerkt zich door tonen van rijp fruit, zoethout en balsamico en de typische hartigheid van een nebbiolo in de afdronk.
Wijn & gerecht
Combineert goed met risotto, gestoofd vlees (brasato), gerechten met truffel of eekhoorntjesbrood maar ook bij fijn wild of rood vlees. Drinken op 18 graden Celsius.
Drinken vanaf 3 tot 5 jaar na de oogst (decanteren aanbevolen) tot 15-20 jaar na de oogst.