Bodegas Enguera, Verdil de Gel 37.5ml

€20,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf: 

De familie Perez-Pardo komt van oorsprong van het Caroig massief, een ruig, bergachtig gebied met diepe ravijnen en brede dalen en een zeer lange wijntraditie. Het ligt in het zuidwesten van de provincie Valencia, in het district van de Clariano rivier, en valt onder de herkomstbenaming Valencia. De bodega werd in 1999 opgericht, met de bedoeling kwaliteit wijn van eigen wijngaarden te produceren. De 160 ha eigen wijngaarden van de bodega zijn verspreid over twee gebieden: 60 ha (Casa Corones, Casa Lluch) in Fontanars dels Alfrins, de resterende 100 ha (Antolín, Bañonoa, Benali, Toñuna, Venta Corrales...) in Enguera. De oprichter van de bodega, Pedro Pérez Pardo, werd opgevolgd door Juan Rafael Iglesias Jiménez, die de bodega moderner en efficiënter wist te maken. De derde generatie is al aan het werk in de bodega! Om de kwaliteit zowel in de wijngaarden als in de kelders verder te verhogen werd de hulp ingeroepen van jonge, zeer bekwame en vooral gepassioneerde wijnbouwspecialisten en wijnmakers. In de wijngaarden wordt biologisch gewerkt, met respect voor biodiversiteit.

 

Smaakimpressie

Hele trossen van Verdil druiven worden 15 dagen in -10 graden bewaard. Het vocht binnen de druiven raakt bevroren en wordt verwijderd. Het resultaat is een mondvullende wijn met hele intense smaken van honing, zoete appels, citrus en tonen van specerijen als kaneel, vanille en steranijs.

 

Culinair advies

Combineert het best met huisgemaakt vanille-ijs of gebak met vruchten zoals een tarte tatin.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen