Champagne Moutard Brut Nature
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Cépages : 80% Pinot Noir et 20% Chardonnay
Terroir : Argilo-Calcaire sur le Kimméridgien de la Côte des Bar.
Travail de la vigne : wijngaarden tussen de 10 à 20 jaar oud, gesnoeid en Guyot in de eerste weken van maart – Amendement :
Compost van rundermest + overblijfselen van de druiven na persen.
Vendanges : hand geplukt –pneumatische pers– Cuves temperatuur gecontroleerd – Débourbage gekoeld à 7°C.
Vinification : méthode traditionnelle – Fermentatie tussen 18° et 20° - tweede fermentatie in de fles om de bubbels te verkrijgen op 15° -rijping sur latte gedurende minimum 36 maanden.
Spécificité : Brut Nature dégorgement na minimaal 12 mois
Dégustation : .Een mooie licht gele kleur. Een aangename volle geur, minéraal, fruitig, licht peperig. In de smaak mooie complexe zuren, Met rijpe tonen maar het karakter van een Brut-Nature. Een lange afdronk. Een cuvée voor een breed publiek, complex, très intéressante.
Dosage : Brut Nature – sans dosage