Combel-la-Serre - Le Pur Fruit du Causse Cahors
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Julien Ilbert is een jonge, charismatische wijnmaker met een frisse blik op zijn thuishaven: Cahors. Hij komt uit een echte wijnfamilie. Al generaties lang zijn de Ilberts bezig met druiventeelt. Julien is echter de eerste die er zelf een wijn van maakt. Voorheen werden de druiven verkocht aan de lokale coöperatie. Julien gooide het roer om en startte Château Combel-la-Serre op ongeveer 15 kilometer van Cahors. Hier maakt hij prachtige wijnen van 100% malbec, ook wel auxerrois of cot genoemd.
Vinificatie
De ' Le Pur Fruit du Causse' van Château Combel-la-Serre wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van wijngaarden met een kalksteenbodem en die beplant zijn met ruim 35 jaar oude wijnstokken. Na de handmatige oogst worden de druiven in de vinificatieruimte ontsteeld en krijgen een korte koude inweking voor meer kleur- en smaakextractie. Hierna volgt op een relatief lage temperatuur de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks. Na ongeveer tien dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op schone betonnen tanks voor de malolactische gisting en rijping. Ruim vier maanden later wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.
Smaakimpressie
Intens diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, kersenlikeur, viooltjes en vuursteen. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, bosgrond, zwarte peper en een hint van kaneel, die gepaard gaan met een sappige afdronk met rijpe tannines en frisse zuren.
Culinair Advies
Barbecue, vleeswaren, pasta, pizza, ratatouille en kazen als comté en belegen goudse.