Jansz Premium Cuvée
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Ligging
De druiven voor de wijn komen uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. Deze verkoeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke aciditeit in de wijn te krijgen. Het domaine is opgezet door het Franse Champagnehuis Louis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is wijnhuis in bezit van de Australische kwaliteitsproducent Yalumba.
Vinificatie
De wijn wordt volgens de Méthode Traditionelle gemaakt, hetzelfde principe als in de Champagne streek. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte, verfijnde mousse ontstaat.
Smaakomschrijving
Door de hergisting op fles zijn geuren van brioche waarneembaar. De prachtige zijdezachte mousse vormt een een langgerekt parelsnoer van fijne belletjes. In de smaak hints van citrus en steenfruit. Prachtig glas mousserende wijn met een fraaie afdronk.
Wijn en spijs
Te serveren als aperitief of bij oesters en andere schelp en schaaldieren.