Mas des Bressades – Cuveé Tradition Blanc
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Henri Marès (1820-1901) was een studiegenoot en vriend van Pasteur en ontwikkelde de bestrijding van oïdium door zwavel.
Na zijn studie aan de universiteit van Montpellier heeft wijnbouwingenieur Cyril Marès het domaine overgenomen van zijn vader.
Zijn wijnen hebben veel succes en worden inmiddels wereldwijd verkocht; ze tonen niet alleen onberispelijk wijnmaken, maar ook het potentieel van Costières de Nîmes, en dat niet in de laatste plaats danzij het hanteren van lage rendementen.
Vinificatie
50% roussanne, 10% marsanne, 30% grenache blanc, 10% viognier. Rendementen worden laag gehouden, tussen de 25 en 45 hectoliter per ha. Bij de gisting wordt ieder perceel wijngaard apart gehouden, en om tot een afgewogen assemblage te kunnen komen gisten ook de verschillende druivenrassen apart; zo wordt het potentieel duidelijk en kan de selectie voor de assemblage gemaakt worden. Koude inweek (macération pelliculaire) gisting op cuve bij 18°C, geen malolactische gisting.
Smaakimpressie
Gouden reflecties en zeer helder, met een elegante neus van zowel witte perziken als amandelbloesems, een terugkeer in de smaak van citrus en exotisch fruit. Deze complexiteit in de mond wordt ondersteund door een goede zuurgraad en minerale tonen. Een frisse, vlezige stijl die zowel aangenaam is als aperitief of zeevruchten en gegrilde vis.