Oenogenesis - Deka X Red
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Een topwijn van Xinomavro en Merlot gemaakt door Bakis Tsalkos, de meester, zoals velen hem in Griekenland noemen. Xinomavro, letterlijk vertaald de zure zwarte druif, heeft een hoge zuurgraad en veel tannines. Een te jonge Xinomavro kan hierdoor vaak stroef smaken: er is veel tijd nodig om al die tannines te verzachten. Wat dat betreft heeft Bakis veel geduld en zijn wijnen komen pas in de markt als hij denkt dat ze klaar zijn. Werkelijk een smaaksensatie, dat is nog zacht uitgedrukt!
Smaakimpressie
Complexe neus van rijpe kersen, frambozen, gedroogde vijgen, zongedroogde tomaten, nootmuskaat, drop, peper, koffie, puur chocola, leer en champignons. Rijke afdronk van lange duur waar kruidige en aardse smaken het meest aanwezig zijn.
Culinair advies
Rijke, gekruide gerechten, zoals gestoofde ossenhaas, barbecue, varkenshaas met zongedroogde tomaten, wildvlees. Kaas tip: Roquefort of gorgonzola.